Podroby wieprzowe
Podroby wieprzowe nie zawsze są doceniane – co jest błędem, ponieważ można z nich przygotować w kuchni bardzo smaczne potrawy. W naszej ofercie Klienci znajdą m.in. serca, wątroby, nerki czy ozory. Można je przygotować na wiele metod, a ich zalety kulinarne ceni się w wielu regionach Polski i poza nimi. Produkty te pochodzą od lokalnych hodowców, którzy dbają o warunki uboju i przechowywania swoich zwierząt. Dzięki temu pozyskiwane mięso wieprzowe jest zdrowe, naturalne i wolne od wszelkich chemicznych dodatków.
Jakie wartości odżywcze mają podroby wieprzowe?
Podroby wieprzowe są bogate w białko, witaminy i składniki mineralne. Najwyższą wartość odżywczą ma przede wszystkim wątroba, nerki, ozory i serca. To idealne źródło witaminy A, B12, B2 czy niacyny. Bardzo dużo tych wartości ma wątróbka. Zaledwie sto gramów tego podrobu pozwala zaspokoić dzienne zapotrzebowanie dorosłego właśnie na witaminy z grupy A oraz B nawet w tysiącu procentach! To bardzo ważne, ponieważ składniki te wpływają korzystnie na wzrok i łagodzą stany zapalne. Zmniejszają też ryzyko występowania chorób spowodowanych stresem oksydacyjnym. Poza tym witamina A dodatkowo poprawia odporność i wpływa pozytywnie na skórę. Witaminy z grupy B wspomagają natomiast funkcjonowanie układu nerwowego i zabezpieczają przed rozwojem choroby Alzheimera.
Jeśli poszukujesz świeżych podrobów wieprzowych, które dostarczą Ci cennych właściwości odżywczych oraz doznań smakowych, to idealnie trafiłeś! W EURO-Food proponujemy pełnowartościowe podroby, które zapewnią niezapomniany aromat i bogactwo smaków. Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą i atrakcyjnymi cenami.