Elementy wieprzowe
Nasz asortyment to również elementy wieprzowe, które pakujemy z największą starannością, aby dotarły do Klientów na czas i w nienaruszonym stanie. Proponujemy wolne od chemikaliów i sztucznych dodatków głowę, podgardle, karkówkę, mostek, schab, biodrówkę, polędwicę, żeberka, boczek, łopatkę, szynkę czy golonkę. Nasze mięso wieprzowe pochodzi od lokalnych, sprawdzonych hodowców, którzy stosują się do rygorystycznych norm bezpieczeństwa. Dzięki temu proponowane produkty są delikatne w smaku, zapachu i soczyste. Mają ciemnoróżowy kolor, co świadczy o wysokiej jakości mięsa.
Jakie właściwości mają wieprzowe elementy?
Szynka wieprzowa jest najbardziej uniwersalnym typem wieprzowiny i pozyskuje się ją z tylnej części tuszki – udźca. Najszlachetniejsza część wieprzowiny to z kolei polędwica – delikatne, wyraziste w smaku mięso idealne do gotowania czy smażenia. Polędwica jest najchudszym kawałkiem mięsa wieprzowego, a jej właściwości powodują, że będzie doskonałym przysmakiem dla osób dbających o linię. Schab wieprzowy to otoczka polędwicy i jest dość chudym mięsem, które posiada niewiele tłuszczu. W żeberkach wieprzowych natomiast znajduje się sporo tłuszczu, dzięki czemu nie stają się one twarde ani suche podczas grillowania. W przypadku łopatki wieprzowej, mięso to znajduje się w przedniej części tuszy i stanowi bardzo uniwersalne mięso. Wieprzowina jest też bogatym źródłem białka, aminokwasów oraz cennych witamin.
Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z rozbudowanym asortymentem elementów wieprzowych w EURO-FOOD. Oferujemy produkty najwyższej jakości, z których można wyczarować pyszne dania.