Mięso z indyka
Mięso z indyka cieszy się od lat rosnącym uznaniem ze względu na swoje właściwości. Jest zdrowszym odpowiednikiem mięsa z kurczaka, ponieważ indyk ma większą odporność na hormony – a co za tym idzie, jest bardziej naturalny. Jego mięso zalecane jest do spożywania przez osoby na diecie odchudzającej i niskokalorycznej. Dodatkowo indyk zawiera niewiele tłuszczu, a jednocześnie dostarcza dużo białka. Jest więc łatwo przyswajalny i lekkostrawny. Chude mięso z indyka dostarcza odpowiedniej porcji energii, ale nie powoduje przyrostu tkanki tłuszczowej. W naszym asortymencie znajduje się m.in. tuszka z indyka, skrzydełka, medaliony, podudzia czy nogi.
Jak przygotować mięso z indyka do spożycia?
Ogromną zaletą mięsa z indyka jest to, że można je przygotować na wiele różnych sposobów – na słodko, wytrawnie itd. Pod względem przygotowania mięso to niewiele różni się od kurczaka. Można je smażyć, piec, faszerować czy gotować. Wybierając ten rodzaj mięsa, można więc cieszyć się smacznym daniem nawet na diecie. Mięso indycze jest bardzo kruche i delikatne w smaku. Bez obaw można je podawać dzieciom, osobom starszym czy kobietom w ciąży. To cenne źródło witamin z grupy B, w tym witaminy B12. Nasze mięso indycze pochodzi od najlepszych hodowców, dlatego odznacza się wyjątkowym smakiem, kruchością i soczystością. Walory te powodują, że smakuje w każdej oprawie, przygotowane tak, jak lubi się najbardziej.
Jeśli szukasz zdrowego mięsa z indyka, które możesz kupić w atrakcyjnej cenie, to świetnie trafiłeś! W EURO-FOOD nawiązujemy współpracę z cenionymi hodowcami, którzy zapewniają gwarancję jakości pozyskiwanego mięsa.