Mięso z jelenia
Możemy również zaproponować soczyste mięso z jelenia – jeden z najbardziej luksusowych gatunków dziczyzny, który wyróżnia się wykwintnym smakiem. W naszym asortymencie znajdują się różnorodne elementy, dzięki którym można stworzyć wyjątkowe dania. Klienci mogą nabyć u nas m.in. comber, polędwicę, udziec, gicz czy łopatkę. Bez względu jednak na formę podania mięso z jelenia jest bardzo zdrowe i bogate w białko. Dzięki temu może być ciekawym oraz ważnym urozmaiceniem diety – również redukcyjnej. Zawarte w nim witaminy, minerały, wapń czy magnez mają z kolei dobry wpływ na zdrowie i kondycję. Warto również wspomnieć o tym, że dziczyzna z jelenia nie zawiera konserwantów oraz antybiotyków. Wyróżnia się także niskim poziomem cholesterolu i korzystnym stosunkiem kwasów tłuszczowych Omega-3 oraz Omega-6. Poza tym jest lekkostrawne, niskokaloryczne i z powodzeniem mogą jeść takie mięso alergicy, cukrzycy czy osoby z insulinoopornością. Mięso z jelenia jest więc jednym z najwartościowszych na rynku, które można doprawić na wiele sposobów.
Jak przygotować mięso z jelenia?
Ten gatunek dziczyzny ma intensywny smak, więc nie trzeba bać się marynowania mięsa. Nawet mocno ziołowe marynaty nie zdominują smaku tego produktu. Warto więc przyrządzić taką kompozycję smaków, która pomoże dodatkowo skruszyć mięsa – czyli z dodatkiem alkoholu. Marynata powinna zawierać m.in. czerwone wino lub rozmaryn. Składniki te podkreślą smak mięsa z jelenia.
Zapraszamy do zapoznania się z walorami smakowymi mięsa z jelenia, które sprzedajemy w EURO-FOOD. Dziczyzna podlega ścisłemu nadzorowi weterynaryjnemu, dlatego możemy zapewnić o jej bezpieczeństwie dla zdrowia i konsumpcji.